Eesti Maaturismi Ühing, kutsub teid tutvuma erinevate toidupiirkondade ja Eesti Toidutee väiketootjatega – siit leiate toidupakkujad, kes kostitatavad teid aastaringselt, hooajaliselt või eelneval broneerimisel. Lisaks toidupoed, väiketootjad, veini- ja siidritootjad, pruulikojad ning degusteerimiste ja toidu õpitubade korraldajad. Soovime teile maitseelamusi ja kutsume puhkusele maale!
Kliki toidupiirkonnal ja tutvu lähemalt osalejate ja pakkumistega:
valmistab oma farmi Mummukeste (lehmade) täispiimast kaualaagerdunud käsitööjuustu. Samuti võtame oma keskkonnas vastu külastajaid ja laseme osa saada tootmistalu igapäeva elust.
Eeriksaare talus peame au sees maad ja mulda, sest selles mullas on ka meie endi juured. Meie valikust leiab nii ürgseid vanarahva poolt hinnatuid ravimtaimi kui ka kasulikke meetaimi mesilasperedele.
Jänu ölut veiks ju vetta! “Hiiu Õlle Koda” on just see koht Hiiumaal kus näha kuidas töötab üks väikene Eesti pruulikoda ja tunnetada just seda päris kohalikku õlletegemise ajalugu ja olevikku.
on bränd mis on olnud turul juba alates 2010.a. Toodame kodumaisest toorainest erinevaid hoidiseid, kala ja liha tooteid. Korduvalt oleme saanud tunnustust meie toodetele. Tänaseks oleme leidnud tee tarbija toidulauale.
Hõbekala: Õnn on lihtne. Sama lihtne kui elu mere ääres. Lihtsad on Hiiumaa lood ja nii ka meie lugu. Ootame Sind külla, et saaksid osa meie loost, Hiiumaa kõige kaugemas ja erilisemas kohas Ristnas.
Dagaith on üks müstiline paik Eestimaal. Selles käsitöö ginis peidab end Hiiumaa salapärane vägi ning isesorti jõud.
Eesti Vabaõhumuuseumi ehe 19. sajandi maanteekõrts, kus pakutakse Eesti rahvustoite ja traditsioonilisi pühaderoogi. Messil kasutame Ringo pandinõusid: pant 1 EUR + käsitlustasu 1 EUR.
Maheleib on kohvik/ pagaritöökoda/ catering Jüris, kus käsitööna valmivad traditsioonilised leivad, maitsvad saiad-pirukad-kringlid, suurepärased lõunasöögid ja hõrgud peotoidud
Mikro veinimaja aastast 2015, mida veab eest isa-tütre duo. Tootmine ja külastuskeskus asuvad üle 140 a vanuses mõisakompleksi kuulunud hobusemaneežis. Sellest ka nimi Veinitall….sest veinimaneež kõlaks liiga veidralt ka meie enda jaoks. Ja veidrusi me armastame.
Kvaliteet on Moes! Moe Peenviinavabrikus toodetakse kõrgkvaliteetseid alkohoolseid jooke ja Muddise Õllevabrikus käsitööõlut. Messil on võimalus võita Eesti Piiritusetööstuse Muuseum-Külastuskeskuse külastus koos Moe jookide degusteerimisega 8-le ning kaks päevapääset Klassika on MOEs festivalile! Õnneloosis saab osaleda terve messi vältel. Auhinnad loositakse välja messi viimasel päeval. Võitjatega võetakse ühendust.
Totsu Taluköök on mikroettevõte, mis tegeleb käsitööjäätise tootmisega. Valmistame seda hõrgutavat maiust Lõuna Eesti viljaka looduse kingitustest- kohalikust piimast ja metsaandidest. Jäätisevalmistamine vanaaegsel ja klassikalisel viisil kohalikust toorainest teeb õnnelikuks meid ja teid!
Mäletad, kuidas Su vanaisa liha suitsutas või vanaema leiba küpsetas? Need lõhnad ja maitsed… Meie teeme seda kõike sama kirega mis vanasti. Päris, ilma tehislike lisaaineteta toidu kodu ongi siin.
Abi loodusest! RemedyWay aitab inimestel elada terve elu tervena. Inimene on võimeline igal eluhetkel ennast ise tervendama toetudes oma organismi ja looduse väele.
Turismiteenust pakkuv väikeettevõte Saaremaal, Leedri külas. Valmistame kadakast siirupeid ja maitseaineid. Koos külaseltsiga korraldame nii sise- kui ka välisturistile ekskursioone, töötubasid ja degustatsioone.
Traditsooniline sammar tänapäevases kuues! Sammar sai alguse Siberist eestlaste külast Ülem-Suetukis. Aastakümnetega kujunendud traditsioonilisi retsepte on antud edasi põlvest-põlve. Nüüd, ühendatuna tänapäevase tehnoloogia ja teadmistega, on valminud tõelised maitseelamused, mida teiega jagame.
Ettevõte tegeleb kohaliku piirkonna ettevõtjate toodangu turustamisega. Tegeleme ka pirukate, leiva ja kookide küpsetamisega. Müüme oma talutoodangut: köögivilja, aedmaasikaid ja vaarikaid.
Tori Siidritalu külastus Soomaa Rahvuspargi serval, Pärnumaal, on täis uusi teadmisi ja meelierutavaid maitseelamusi. Lahke pererahvas võõrustab isiklikult külalisi ja pakub rahvusvahelistel konkurssidel auhindadega pärjatud talu parimaid tooteid, mis valmistatud kohalikust põhjamaisest toorainest.
Ajaloolased on öelnud, et viikingeid võib lugeda ühtedeks puhtaimateks eurooplasteks.
Samuti võib öelda, et viikingid olid ka tõelised gurmaanid. Viikingite külla tulles täidad oma kõhu koduse viikingi roaga ja tunned endas tukslemas seda õiget viikingite geeni.
Mida messil pakume?
Viikingite “Kuldne eluvesi” on spetsiaalselt loodud kargete pakaste peletamiseks. Selles on kasutatud iidseid ürte ja viikingitele kallist kullapuru, mida tavaliselt ohverdati vaid jumalatele. Törts sooja “eluvett” lööb kogu külma välja nii kõrvust kui kurgust ja sisimas tekib sama hää tunne, kui Viikingite küla mõnusalt soojas suitsusaunas!
Lisaks on kalaroad ja ampsud olnud alati viikingite lemmikud!
Delikatess kaubamärgiga tooted on tuntud oma kõrge kvaliteedi poolest. Panustame E-aine vaba toitlustuse arengule. Meie sortimendist võid leida naturaalset suitsujuustu ja vorsti. Kõik meie tooted on valmistatud Eestis.
toodab Saaremaal käsitööna tervislikke Wösel brändi nime kandvaid joogipõhju Shrube, terviseshotte, alkoholivabasi tervislikke mullijooke Switcheleid, õunasiidriäädikaid ja salatikastmeid ning Söul brändi nime kandvaid auhinnatud London Dry džinni ja Õuna-ingverinapsu.
Olgu Eesti toidu ja Eesti toidukultuuri pakkujaks väike talukoht või tunnustatud tipprestoran, on neil kõigil ometi ka midagi ühist. Selleks ühisjooneks on väärtused, mida jagatakse ja millele toetutakse:
Neli eriilmelist aastaaega, mis väljenduvad meie toidulaual
Eesti erinevad toidupiirkonnad, millel igaühel oma nägu
Põhjamaine kliima, metsaandide ja ulukite poolest rikas mets, kalarikkad veekogud, viljakad põllud ning liigirikkad rohumaad
Nutikad põllumehed ja kokad, kes panustavad toodete väärindamisse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.Nõustun