Mulgimaa on ainus piirkond Eestis, millel on nii mitu omanimelist toitu- mulgi puder, mulgi kapsad, mulgi korp, mulgi kama. Kuid Mulgimaa ei ole ainult puder ja kapsad.
Meie tunnuslause “Mulgi süük- uus ja vana ütnkuun” rõhutab, et lisaks traditsioonilistele maitsetele leidub siit ka palju muud põnevat ja uut. Mulgimaal on mitmeid toidu- ja joogitootjaid, söögikohti ja toitlustajaid, kes pakuvad just seda õiget mulgi putru või mulgi putru moodsamat versiooni, või hoopiski katsetavad kohalike toorainetega midagi uut ja põnevat.
Kõike seda saate proovida ja kogeda Tourest 2024 Maitsete Hallis. Väike Mulgimaa Tallinnas, koos hea söögi, rõõmsa rahva ja muusikaga.
“Mulgimaal asuv Mahenäksi Vabrik Süü Ää pakub kuivatatud maheköögivilja näkse, mis on kuivatatud pikaajaliselt madalal temperatuuril, et säilitada värske köögivilja väärtuslikud omadused. Süü Ää Mahenäksid on valmistoit ja sobivad nii kergeks eineks, tervislikuks vahepalaks kui ka toidukorraks.
Süü Ää Mahenäksid on mahedast toorainest tervislikud näksid! Ja nagu mulgid ise ütlevad, tuleb hea söök kindlasti ära süüa – „Ää süük süü ää!“ “
Liitsime esivanemate tarkuse ja kaasasime teadlased. Nii teemegi enda kasvatatud meditsiiniseentest kasulikke tervisetooteid. Meie roheinnovatsioon ja leebe jalajälg aitavad inimesi, elurikkust ja kliimat.
Shroomwell Innovation on täna maailma suurim meditsiiniseente kasvataja, tulge meie seenakasvatusse tuurile.
Üks ehe mulgi kõrts otse Mulgimaa veerel. Raudnaela kõrts pakub ehtsat mulgi toitu
Kuigi meie armas kõrtsimaja on alles üsna noor, oleme tegelenud toitlustamisega juba pikka aega. Tunneme suurt uhkust enda värske ja käsitsi valmistatud kebabi üle. Pakume suurt valikut kõrtsipraade igale maitsele. Lastele on meil mõnusad mänguväljakud ja uus põnev 12 rajaga Minigolfi rada! Teeme oma tööd rõõmuga ja tahame Teile pakkuda mõnusat toiduelamust!
Touresti 2024 Maitsete Hallis pakume ehtsat mulgi sööki ning toome lauale lisaks klassikalisele mulgi pudrule midagi uut ja põnevat.
Reti Talu Mulgimaal suurte õunaaede kõrval kasvatatakse ka köögivilja, millest valmivad mõnusad kodused hoidised, mis annavad tänapäeva kiire elutempoga inimesel võimaluse osa saada sooja südamega, justkui oma vanaema valmistatud kodustest maitsetest. Kõik hoidised on valminud käsitööna oma talus kasvanud puhtast toorainest, mis tagab kõrgeima kvaliteedi.
KARU Kombucha valmib väikeses pruulikojas Lõuna-Eestis, Karksi-Nuias, metsade ja mägede vahel. Niimoodi ütleb meie kohalik laul, „metsad ja mäed, kõike siin näed“. Aga lisaks näeb ka ühte kombucha pruulikoda, kuhu olete külla oodatud ning meie tegemisi vaatama.
Kasutame võimalikult palju kohalikku toorainet. Meie põhimõte: mida lähemalt seda parem.
Näiteks on piparmünt meie oma kasvatatud, maasikad naabrimehe põllult, õunamahl naaberkülast Pollist (EMÜ Polli aiandusuuringute keskus), rabarberimahl naaber maakonnast, Lõuna-Vooremaalt. Jne, jne.
Töötame alati selle nimel, et pakkuda hästi puhast, ilma lisatud suhkruta, säilitusainetevaba kombuchat.