Maitsete hall

Mulgimaa toidupiirkond – ainus piirkond Eestis, millel on nii mitu omanimelist toitu- mulgi puder, mulgi kapsad, mulgi korp, mulgi kama. Kuid Mulgimaa ei ole ainult puder ja kapsad. 
Meie tunnuslause “Mulgi süük- uus ja vana ütenkuun” rõhutab, et lisaks traditsioonilistele maitsetele leidub siit ka palju muud põnevat ja uut. 
Karu Kombucha

Tartumaine toit / Tartumaa Arendusselts

Luke Juustuvabrik
Anderson Beer
Maidu kastmed
Seljamaa talu
UMA MEKK on Vana-Võromaa toidu- ja joogitoodangu kaubamärk, mis koondab enda alla väiketootjad, kes kasvatavad kohalikku toorainet või kasutavad seda toodangu valmistamisel. Uma Mekk toiduvõrgustikus on hetkeseisuga 66 aktiivset liiget.
Krissu kokkab
Murimäe veinitalu
Siidrikoda KODAS
Tillu Kohvik
Tiit Purika - Tiidu OÜ
Relaxationland OÜ
Taevaskoja Meejaam
Mooska talu Suitsusaunaliha

Jõgevamaa katab laua väiketootjate südamega valmistatud toodanguga. Siinsed maitsed on nagu kirju lapitekk, kus saavad kokku põllumajandusliku iseloomuga Põltsamaa ja Jõgeva kant ning kalapüügile ja köögiviljakasvatusele spetsialiseerunud Peipsi äär.

 

Meemeistrite meetalus teatakse mesindusest kõike. Mitmesaja taru usinate mesilaste tööviljast valmivad erinevate lisanditega meesegud, kuid pakutakse ka naturaalset mett erinevatelt korjealadelt. Lisaks tootmisele võetakse vastu ka külastusgruppe.

OleMari mahetalu õuele mahub kitsekasvatus koos juustutegemisega, taimeaed koos loodustoodete valmistamisega, permakultuuri viljelemine ning loodusehituse harrastamine. Talu võtab vastu ka külastusgruppe

Raudale talu lugu Alam-Pedja looduskaitseala servas algas mesindusest ja on samm-sammult jõudnud puuviljade ning marjadeni. Tummised alkovabad glögid panevad talvel vere uuesti käima, erinevaid hoidised, õunamahl ja kodumaised õunad maitsevad alati hästi.

 

Ulge talu iseloomustavad julgetest ideedest ja kohalikust toorainest sündinud joogid. Suvel saab aga seltskonnaga maale tulla ja veenduda, et sillerdavaks rüüpeks muutunud marjad on päriselt olemas.