Jõgevamaa katab laua väiketootjate südamega valmistatud toodanguga. Jõgevamaa maitsed on nagu kirju lapitekk – siin saavad kokku põllumajandusliku iseloomuga Põltsamaa ja Jõgeva kant ning kalapüügile ja köögiviljakasvatusele spetsialiseerunud Peipsi äär.
Jõgevamaa aitab Touresti külastaja lauda katta, pakkudes kaasa ostmiseks nii söögi- kui joogipoolist. Soovija leiab aromaatseid teesegusid, loodustooteid, suitsutatud kitsejuustu, puuvilja-marjaveine, tummiseid alkovabasid glögisid, mõnusaid hoidiseid ja kindlasti midagi veel. Enne ostmist saab maitsta ka. Kui messile tulles külm peaks näpistama, siis tops kuuma glögi toob sooja tagasi.
Messipakkumine: Ulge talu iseloomustavad julgetest ideedest ja kohalikust toorainest sündinud joogid. Esiletõstmist väärib talu veinivaliku uusim liige – ebaküdooniavein Aurora, mis sobib hästi dessertide juurde. Suvel pane aga väike seltskond kokku, tule maale ja veendu, et sillerdavaks rüüpeks muutunud marjad on päriselt olemas.
Meemeistrid on pereettevõte Kesk-Eestist, Põltsamaalt, kes teab imehästi, kuidas head mett toota. Seda teevad nad nii hästi, et 2023.a. omistati nende toodetele “Parim lisand” ja “Parim maius” tiitel. Agroturismitaluna ootavad nad kõiki külla, et näidata, kuidas nad mett toodavad ja talu taastavad.
Messipakkumine: OleMari mahetalu õue mahub kitsekasvatus koos juustutegemisega, taimeaed koos loodustoodete valmistamisega, permakultuuri viljelemine ning loodusehituse harrastamine. Kujuta talvel mõne toreda seltskonnaga ette, kuidas sinu teetassi jõudnud taimed suvel õitsevad, kitsemammad tallede lasteaeda peavad ning permakultuuri põhimõttel rajatud tarbeaed lopsakust kogub. Ühtlasi saad avastada hüdrosoolide võlumaailma.
Messipakkumine: Raudale talu lugu Alam-Pedja looduskaitseala servas algas mesindusest ja on samm-sammult jõudnud puuviljade ning marjadeni. Tummised alkovabad glögid panevad talvel vere uuesti käima, erinevaid hoidised, õunamahl ja kodumaised õunad maitsevad alati hästi.