UMA MEKK The Uma Mekk food network currently has 66 active members.
Jõgevamaa katab laua väiketootjate südamega valmistatud toodanguga. Siinsed maitsed on nagu kirju lapitekk, kus saavad kokku põllumajandusliku iseloomuga Põltsamaa ja Jõgeva kant ning kalapüügile ja köögiviljakasvatusele spetsialiseerunud Peipsi äär.
Meemeistrite meetalus teatakse mesindusest kõike. Mitmesaja taru usinate mesilaste tööviljast valmivad erinevate lisanditega meesegud, kuid pakutakse ka naturaalset mett erinevatelt korjealadelt. Lisaks tootmisele võetakse vastu ka külastusgruppe.
OleMari mahetalu õuele mahub kitsekasvatus koos juustutegemisega, taimeaed koos loodustoodete valmistamisega, permakultuuri viljelemine ning loodusehituse harrastamine. Talu võtab vastu ka külastusgruppe
Raudale talu lugu Alam-Pedja looduskaitseala servas algas mesindusest ja on samm-sammult jõudnud puuviljade ning marjadeni. Tummised alkovabad glögid panevad talvel vere uuesti käima, erinevaid hoidised, õunamahl ja kodumaised õunad maitsevad alati hästi.
Ulge talu iseloomustavad julgetest ideedest ja kohalikust toorainest sündinud joogid. Suvel saab aga seltskonnaga maale tulla ja veenduda, et sillerdavaks rüüpeks muutunud marjad on päriselt olemas.